Miljöriktigt färgbad

- Advertisement -spot_img

Ytterligare ett område för den miljöanpassade ES-metoden. Ersätter alkaliska frätande lutbad. Vi har redan haft verksamhet i miljöriktiga färgbad med EStunn, både i Sverige och utomlands.

Med nedan vill jag påskina att man allmänt har en ny situation. Ska man verkligen ha kvar de gamla enheterna i trä som ”fula”. Nu när man varsamt med ES och EStunn kan ta fram den fina träytan med ådrorna, utan att förstöra ligninet. Intressant för antikvarier och dekorationsmålare. Se resultatet/inredningen i Östermalms Saluhall, Stockholm.

Ersätt trä i lutbad med trä i ”ES-metoden färgbad” innehållande miljöriktig icke frätande vätska, ES-tunn. Vi har tidigare icke under 21 år fått någon rapport om skadat lignin, bindningsmedlet. Lignin är den viktiga polymeren som ger virket dess styvhet, finns i träets cellvägg, och bla och gör motstånd mot röta.

Bly till farligt avfall
Omhändertagande, bly och arsenik är exempel på farligt avfall från gamla färger. Hämtas och avfallshanteras.

Lägg ned objekt i ES tunn i stängd behållare, låt verka 12-24 timmar. Eventuellt tillsätt värme. Du hanterar hur mycket färg som ska lösas upp med tid och temperatur. Bara den gamla krackelerade fären, behåll ett lager av historiskt intresse, eller ta all färg. Skjuva/skrapa försiktigt, skölj av. Torrt och rent, måla nytt giftfritt och diffusionsöppet färgskydd.

Östermalms Saluhall i Stockholm.

Objekt i Sverige, har varit gamla trä objekt inne i Östermalms Saluhall. Det jobbet gjordes vid renoveringen år 2015-2018 av CD Snickeri, Falköping. Transport med allt lös inredning från Östermalmshallen i Stockholm. Se video på vår nya hemsida esmetoden.se / youtube.

I Frankrike och övriga varmare länder använder man också funktionen ”ES Metoden färgbad” som förbehandling inför ommålning av solskydd till altaner/ balkonger etc.

Hantering av k-märkta objekt? IBC tankar?

ostermalmsaluhall ES METODEN
ES METODEN Östermalms Saluhall, Stockholm.

Med detta vill jag påskina att man allmänt har en ny situation. Ska man verkligen ha kvar de gamla enheterna i trä som ”fula”. Nu när man varsamt med ES och EStunn kan ta fram den fina träytan med ådrorna, utan att förstöra ligninet. Intressant för antikvarier och dekorationsmålare. Se resultatet/inredningen i Östermalms Saluhall, Stockholm.

- Advertisement -spot_img